Gør dit byggeri mere bæredygtigt

Det er ikke uden grund at byggebranchen bliver kaldt for en af de mest klimabelastende brancher.

Udgivet 9. december 2022
| Selvbyggerplus

Faktisk står byggebranchen for 39% af alt CO2-udledning i Danmark. Heldigvis er der flere måder til at gøre dit byggeri mere bæredygtigt.

Brug genbrugte byggematerialer

De mest bæredygtige byggematerialer er dem, som allerede eksisterer. Derfor kan du med fordel bruge brugte byggematerialer i stedet for fabriksnye materialer.

GreenDozer er markedspladsen, hvor byggebranchens aktører får adgang til genbrugsmaterialer, genanvendte varer og overskudsvarer til byggeriet. GreenDozer får deres genbrugsvarer fra mange forskellige samarbejdspartnere. Typisk vil genbrugsvarerne komme fra bygninger, som skal rives ned. For at mindske ressourcespildet, bliver byggematerialerne nænsomt nedtaget og sættes herefter til salg GreenDozer. Det kan være alt fra fliser, vinduer, trægulv, døre og meget mere.

Køb genbrugsvarer her og vær med til at bekæmpe ressourcespild.

Tænk langsigtet – så du ikke skal renovere ad flere omgange

Inden du skal i gang med dit byggeprojekt bør du overveje at gøre det tilpasningsdygtigt, så det kan justeres alt efter behov. Måske vokser familien og behovet for at skabe flere rum opstår? Så kan det være en god idé at bygge indervæggene af lette materialer, som nemt kan skilles af og flyttes.

Minimér energiforbruget

Ved at indtænke energiforbrug i dit byggeprodukt gør du noget godt – både for din bankkonto og for klimaet.

Overvej følgende:

– Skift fra gasfyr eller oliefyr til varmepumpe eller fjernvarme, hvis du har mulighed for det

– Skift gamle vinduer ud med nye energivinduer

– Ekstra isolering

– Investér i solceller